Wil je een verrassingsfeestje organiseren? Wat leuk! In dit artikel lees je wat je dan allemaal moet regelen.

Gasten uitnodigen

Zonder gasten is er geen feestje. Alleen de vraag is: wie moet je allemaal uitnodigen? Denk goed na over wie je vriend of familielid graag erbij zou willen hebben. Hoeveel mensen je uitnodigt hangt ook af van het budget wat je hebt voor het verrassingsfeestje. Wil je graag veel mensen uitnodigen, maar heb je niet een groot budget? Dan kan je eventueel vragen of de gasten een bijdrage willen leveren. De meeste mensen vinden dit geen probleem! Weet je niet goed wie je vriend of familielid op het feestje zou willen hebben? Vraag dit dan aan iemand die je vriend of familielid goed kent. 

Locatie van het feestje

Vervolgens moet je bepalen waar het feestje plaatsvindt. Als je niet zoveel gasten gaat uitnodigen kun je bijvoorbeeld het feestje bij je vriend of familielid thuis vieren. Je moet dan wel ervoor zorgen dat je vriend of familielid een tijdje weg is van huis. Zo heb je genoeg tijd om alles voor te bereiden. Als dat niet lukt kan je het bij je thuis vieren. Als er veel gasten worden uitgenodigd kan je beter een zaaltje reserveren voor het feestje. Houd hier wel rekening mee met je budget.

Eten en drinken

Zorg dat er genoeg eten en drinken aanwezig is. Niets is vervelender dan een feestje waar het eten en drinken te snel op is. Als je niet veel geld te besteden hebt, kan je ook vragen of de gasten iets eten of drinken mee kunnen nemen. Als je het feestje viert in een zaaltje en een groter budget hebt kan je de catering uitbesteden. Zorg dat je goed de dieetwensen en allergieën in kaart hebt. Zo kan je hier rekening mee houden. Vergeet niet ook een taart te kopen of te bakken!

Versieren van de locatie 

Een versierde locatie zorgt voor een echt feestgevoel. Zorg daarom ook voor een budget voor feestartikelen, zoals slingers en ballonnen. Als je vriend of familielid jarig is hang dan ook cijfer ballonnen op. Zorg dat je genoeg tijd hebt om de locatie te versieren, zodat je je niet hoeft te haasten. Vergeet ook niet andere feestartikelen te kopen, zoals slingers en ballonnen. 

Nu moet je nog een datum plannen. Je kunt zelf lang van tevoren een datum prikken of een aantal data voorstellen aan de gasten via bijvoorbeeld een datumprikker. Hoe eerder je de datum bepaalt, hoe groter de kans is dat (bijna) iedereen kan.