Airsoft is een sport die in Nederland steeds bekender wordt. Het wordt, naast hobby, ook erkend als echte sport. Toch blijft de sport een underdog en is niet iedereen bekend ermee. Om die reden kun je in dit artikel lezen wat airsoft nou precies is en wat je nodig hebt om een fijn potje te spelen. Misschien wil je zelf na het lezen ook eens spelen. Ben je dus benieuwd? Lees dan absoluut verder.

De sport

Airsoft is natuurlijk best een ruige sport. Je speelt het vaak buiten in weer en wind. En spelers deinzen ook niet terug van een beetje modder. Zoals je weet wordt airsoft gespeeld met replica wapens die kleine afbreekbare balletjes schiet. Om die reden kunnen er dus echte missies nagebootst worden zonder dat je leven ervan afhangt.

Bescherming

Hoewel er niet met echte kogels geschoten wordt gaat het toch best hard. Dus is goede bescherming gepast. Je kunt dus denken aan oogbescherming. Dit is essentieel voor elke airsoftspeler want zonder oogbescherming is de kans best groot dat er iets misgaat, en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het verstandig om geen t-shirt aan te doen. Zeker als beginnende speler. Er wordt namelijk altijd aanbevolen om op de armen, benen of romp te schieten en niet op het hoofd. De kans dat je op je romp beschoten wordt is dus groter.

De replica’s

Wat is airsoft zonder de wapens? Dat stelt niks voor. Dus wat heb je nodig: een airsoftwapen. Dit kan van alles zijn, je kunt gaan voor moderne wapens die nu gebruikt worden door het leger. Of je kunt denken aan exclusievere wapens. Ook zijn er mensen die voorkeur geven aan oude wapens, die bijvoorbeeld gebruikt werden tijdens de tweede- of eerste wereldoorlog. Hoe dan ook airsoft guns kopen is van groot belang.

Een kluis

Hoe gek het ook klinkt. Een kluis is van belang. Want om je wapenarsenaal zomaar in huis te hebben liggen is niet verstandig. Omdat het om wapen replica’s gaat moet je je spullen goed opbergen, zodat niemand ze kan meenemen. Stel er wordt bij je ingebroken en je airsoftwapens worden meegenomen. Dan heb je wel een probleem, want deze inbrekers kunnen deze replica’s gebruiken voor slechte doeleinden. Investeer daarom in een goede kluis. Airsoft is een hele leuke sport maar vereist wel meer aandacht dan andere sporten. Maar ben je een echte fanatiekeling? Dan heb je het ervoor over.